România Viitorului

Tehnici inovative de bioprocesare pentru obținerea de produse alimentare funcționale îmbogățite cu fibre alimentare și cu gluten detoxificat

Scopul proiectului BIOFLOSBAKE-LAVGLU este de a dezvolta tehnici inovative de bioprocesare, eficiente din punct de vedere al costurilor și durabile, pentru a izola fibre și oligozaharide din produsele secundare rezultate din industria de prelucrare pentru soia (învelișul boabelor de soia și melasă). Proiectul va explora diverse posibilități de reducere/eliminare a alergenicității glutenului din făină, utilizând diferite metode de bioprocesare (tratare cu microunde, hidroliză enzimatică și fermentare cu aluaturi acide). Proiectul include obținerea de produse panificație aglutenice și îmbogățite cu fibre. Consortiul va proiecta metode de extracție îmbunătățite ale fibrelor dietetice și oligozaharidelor prebiotice, cu scopul de a dezvolta noi formulări fără gluten cu gluten detoxificat.

Participă la proiect